Over VIDA

VIDA is ontstaan in het verenigingsjaar 2007/2008 uit een groep vrienden uit verschillende disputen. Deze vriendengroep wilde samen een dispuut oprichten, waarbij genieten van het leven, genieten van de jonge jaren en genieten van God hoog in het vaandel zou staan. Samen met Prediker konden de oprichters namelijk vaststellen ‘dat er voor de mens niets goeds is weggelegd, behalve vrolijk te zijn en van het leven te genieten‘ (Prediker 3:12). Na een discussie werd unaniem gekozen voor de naam VIDA met als motto ‘Viva la VIDA’.

Door de jaren heen werden vele mooie tradities gestart en waardevolle objecten verzameld. Zo werd er een zwaard geïntroduceerd wat het brasobject van VIDA zou worden. Ook zou Leks worden geboren, ons dispuutsboompje. Daarnaast bleek VIDA een plek te bieden aan een groep diverse mensen, VideAnen genoemd.

In het verenigingsjaar 2012/2013 was VIDA haar eerste lustrum . Dit hebben de VIDeAnen goed gevierd op het mooie Mallorca! Het beviel zo goed dat er later nog een dispuutsvakantie heen zou gaan.

In de jaren daarna bleek dat VIDA nog steeds een ideale plek bood voor diversiteit. “Samen studeren” werd steeds meer een begrip en de dispuutsvakanties werden gezellig doorgezet.

In het verenigingsjaar 2017/2018 mocht VIDA haar tweede lustrum vieren. Dit met het thema DESCARADAMENTE (Portugees voor schaamteloos). Er wordt teruggekeken op de lustrumweek als de leukste week van het jaar, en het verenigingsjaar is goed afgesloten met een lustrumreis naar Berlijn!